ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ
Γευστικό, υγιεινό, εύκολο…
Τι χρειαζόμαστε:
- Παξιμάδια μεγάλα
- 1 μεγάλη τομάτα
- 100γρ. φέτα
- Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Κάπαρι
- Ελιές
- Ρίγανη
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Σερβίρισμα:
- βάζουμε τα κομμάτια του ντάκου με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω.
- Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη ( ή το μέλι ) , το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της.
- Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Σερβίρεται με τριμμένη φέτα, ελιές, κάπαρη, λίγο λάδι από πάνω και λίγο πιπέρι.